"Ворохтянська сотня": садиба "Лісогор", садиба "Урочище Багончик", садиба "12 Місяців" (ліс, річка, чани, сауна).

В цьому огляді пропоную розглянути три садиби вкінці Ворохти (садиба "Лісогор", садиба "Урочище Багончик" і садиба "12 Місяців"), які перші в рубриці "Ворохтянська сотня" (100 найкращих закладів проживання і відпочинку Ворохти). Нижче можна подивитися відеоогляд цих садиб і познайомитися з їх господарями. 
Затишна садиба "Лісогор" знаходиться вкінці курортної Ворохти (біля знаку "кінець Ворохта"), посеред мальовничих гір і хвойних лісів, на висоті 850 метрів н.р.м., 5 км від центру селища, поруч з трасою Татарів-Верховина, 6 км до підйомника "Авангард" у Ворохті. Асфальтований під'їзд до садиби, 100 м до річки Прут. Тут, в чарівному куточку Карпатського краю є можливість організувати похід в гори, збирати ягоди і гриби, покататися на конях, а взимку - на санях.
Ворохта є одним з основних центрів туризму Івано-Франківської області, як улітку, так і взимку. Туристів приваблює казковий вид і чисте гірське повітря. Перебуваючи на відпочинку у Ворохті, можна здійснити сходження на найвищу вершину України – Говерлу. Садиба "Лісогор" розташована на території Державного Національного парку… Неподалік від садиби знаходиться найвища гора України "Говерла" (2061 м.н.р.м.) і озеро Несамовите (1750 м.н.р.м.)Найкраще місце для відпочинку з сім'єю та компанією.
Садиба Лісогор в Ворохті біля лісу і річки
  • Садиба може прийняти групи до 27-ми осіб. У кімнатах на 2му поверсі будинку господарів, ціна проживання в середньому 200 грн з людини. Там зручності на поверсі. На другий поверх садиби вхід загальний. Кімнати три: дві чотиримісні і одна тримісна. В кожній є двоспальне ліжко і окремі додаткові, стіл, тумбочки. На поверсі загальний зал із великим столом, диваном для відпочинку з телевізором, туалет і душ. Холодильник, телевізор, чайник на поверсі. Душ і туалет окремі.
  • Двоповерховий будинок (до 8ми осіб 1500 грн/доба). В дерев'яному еко-будинку дві кімнати, в яких всі меблі теж дерев'яні і зроблені руками господаря. Є кухня, критий балкон і тераса. Санвузол на першому поверсі.
  • Літній будинок на дві окремі кімнати з усіма зручностями 800грн за кімнату(кімната на 4ьох), дворівнева.Будинок збудований з натурального дерева. Всі меблі оригінальні, ручної роботи. Розташований будинок у хвойному лісі, поблизу (100 метрів) протікає річка Прут. Велике затишне подвір'я дозволяє спокійно відпочивати на природі.
Господарі садиби Сергій і Надія з сином
Реєстрація заїзду: з 12:00 - 13:00 годин. Реєстрація від'їзду: до 12:00 - 13:00 годин.
На території готелю "Лісогор" до послуг проживаючих сауна, мангал, альтанки. Поруч з котеджем ліс і річка. У садибі є можливість замовляти харчування (страви гуцульської кухні) з домашніх продуктів.
Гостям приватної садиби Лісогор доступні: інтернет wi-fi, автостоянка, сад, спортивні розваги, трансфер в/з аеропорту, розміщення з тваринами. На території є стоянка, дві альтанки та мангал для шашлика.
Вартість додаткового місця - 150 грн з людини на добу. Діти до 3 років проживають безкоштовно без надання додаткового місця.
У садибі є можливість замовляти харчування (страви гуцульської кухні): сніданок - до 70 грн, обід - до 120 грн, вечеря - до 100 грн. Близько 100 м від садиби є "Ресторан-колиба", де можна замовити харчування по меню.
Можна замовляти екскурсійні програми: походи в гори, велосипедні екскурсії, катання на конях, тури на квадроциклах, рафтинг, риболовля біля садиби, збирання грибів і ягід. Взимку гостям запропонують катання на лижах та санках.
Громадським транспортом: Потягом сполучення Львів-Рахів, дизелем сполучення Івано-Франківськ-Рахів до селища Ворохта. Маршрутними таксі Івано-Франківськ-Верховина через селище Ворохта, також Івано-Франківськ-Ворохта (відправлення щогодини).
Автомобілем: Трасою Н-09 через Івано-Франківськ до с. Татарів. У Татарові повернути за вказівниками на Косів (траса Р-24 Татарів-Верховина), їхати до кінця селища. Садиба знаходиться в кінці селища ліворуч від дороги біля знаку кінець Ворохти.
Відгуки про відпочинок в садибі "Лісогор".
  • (Наталия, 03.08.2015). Долго выбирали и рассматривали разные варианты и сделали очень правильный выбор. Жили в коттедже. Уютный деревянный домик, хорошие натуральные подушки, одеяла, удобная кровать и хороший матрас. В домике все сделано из материалов природы, даже лампа верхнего освещения. Видно, что все сделано с душой и любовью. Из домика выходишь сразу на великолепную поляну, возле основного домика очень красивый ухоженный цветник. Хозяева (Надя и Сережа) очень приветливые и заботливые люди, а так же дети. Дочка Диана это нимфа леса, Диана нас познакомила с интереснейшими местами, она прекрасный гид и делает это с удовольствием. Природа очень красивая и разнообразная. Кто-то предпочитает гулять по ровному лесу - пожалуйста, Вам направо, если хотите в горы - пожалуйста Вам налево. Красивейшая горная река, есть очень глубокие места, где можно полноценно плавать. И конечно большое спасибо за еду. Надя с Сережей готовят очень вкусно, каждое, даже самое простое блюдо - произведение. Рекомендую всем это место. Спасибо Надя, Сережа, Диана и мальчики).
  • (Елена, Июль 2013, Семья). Понравилось очень-очень. Мы так долго планировали и ждали этот отпуск, что мелкие недочёты не заметили совсем. ПРИРОДА ПОТРЯСАЮЩАЯ!!! Хозяева очень отзывчивые и внимательные. Жили в отдельном котедже, устроило всё. Питание от хозяйки очень порадовало, на троих брали две порции. Энергетика леса, гор, реки и людей позволяет зарядиться до следующего отдыха! 
  • (Евгения, Май 2013, Молодая пара). Очень понравилось в "Лесогоре", да и вы не пожалеете, если поедете! Мы отдыхали в основном доме - комфортабельные номера, круглосуточное водоснабжение, есть телевизор. Все уютненько, хозяева приятные и добрые люди! Выходишь со двора - сразу лес начался, в горы можно идти, в 150 м - река. Природа просто супер Да и мобильный ловит хорошо.
  • (Natalia січень 2018). Огромное спасибо хозяевам за их чудесный, радушный прием...Надежда очень вкусно готовит и была внимательна ко всем нашим пожеланиям. Мы провели 3 незабываемых дня в Ворохте. Уединение, близость к природе, великолепные пейзажи и теплый прием хозяев! С удовольствием вернёмся туда ещё. Благодарны и рекомендуем!
-------------------------------------------------------------------------
Садиба "Урочище Багончик" 
(риболовля, екскурсії, чан з сауною, гриби і ягоди, сходження на Говерлу)
Про Багончик дивіться з 9:23 хвилини відео
Садиба вміщає до 40 гостей і розташована поруч із садибою "Лісогор" в лісовій зоні. Її особливістю є розміщення комфортних котеджів з затишними номерами зі всіма умовами серед тихого спокійного лісу, поряд з річкою Прут. У теплий період тут відкритий пляж. Господарі пропонують високоякісні послуги та смачну українську кухню, з радістю приймають гостей. На території готелю є мангали, альтанки, місця для автостоянки. 
Садиба "Урочище Багончик" з дороги
В садибі "Урочище Багончик" гостям пропонують: комфортабельні номери, трансфер, прокат гірськолижного спорядження, велосипедні екскурсії, кінні прогулянки, екскурсії, риболовля форелі, сауна, чан, цілодобове безкоштовне паркування, інтернет wi-fi, пральня, барбекю,  триразове домашнє харчування. Самостійне приготування їжі на кухні за додаткову плату. Навесні та восени у лісовій зоні росте безліч грибів, багато кущів малини та чорниці.
Територія садиби "Урочище Багончик", котеджі і кухня
Крім сімейного відпочинку, це ще і лікувальний курорт, куди приїжджають з проблемами дихальних шляхів, травного тракту, розладами нервової системи, ревматизм, артрит, алергічними захворюваннями.
До послуг гостей - кухня для самостійного приготування їжі (за додаткову оплату), також можливе замовлення триразового харчування (домашня кухня).
Приватна садиба "Урочище Багончік" являє собою чотири двоповерхові котеджі, в кожному з яких два номери зі своїм душем і санвузлом, окремим кухонним блоком. У кожному котеджі своя автономна котельна на дровах і вугіллі, що гарантує безперебійну подачу гарячої і холодної води. У дворі альтанка з мангалом і барбекю. Один номер вміщує до 6 осіб. Можливе розміщення з тваринами за попередньою домовленістю. Є інтернет і супутникове телебачення.
Тримісний номер садиби
  • Стандарт двомісний: затишний, просторий номер 20м2, з усіма зручностями. Перший і другий поверх. Ортопедичні матраци, дерев'яні меблі. Холодильник в коридорі.
  • Стандарт тримісний: однокімнатний номер площею 15 кв. м. У номері: тумбочки, шафа, одне двоспальне і одне односпальне ліжко. 
  • Стандарт чотиримісний: просторий номер для сім'ї або компанії, обладнаний зручними ліжками. У номері можливе доставлення додаткового місця.
  • Сімейний 5-місний: двокімнатний, номер на другому поверсі з окремим входом.
  • Котедж 6-місний: двоповерховий котедж, кожен поверх -3- місцевий номер з душем/туалетом. В номері двоспальне і односпальне ліжка (можливо додаткове спальне місце), холодильник, телевізор, обідня зона.
Двомісний номер в садибі "Урочище Багончик"
Реєстрація заїзду: з 12:00 - 13:00 годин. Реєстрація від'їзду: до 11:00 - 12:00 годин.
Діти до 5 років без надання додаткового місця розміщуються безкоштовно. Вартість додаткового місця - 200 грн.
До послуг гостей - кухня для самостійного приготування їжі (за додаткову оплату), також можливе замовлення триразового харчування (домашня кухня): сніданок - 100 грн, обід - 150 грн, вечеря - 100 грн.
Двомісний номер в садибі Урочище Багончик
Садиба розташована на виїзді з Ворохти в лісі (зона заповідника), в 11 км від гори Говерла. Відстань до центру селища - 5 км, ж / д станції - 5 км. Відстань до Івано-Франківська - 99 км, Буковелю - 18 км. Найближчий витяг знаходиться в 6 км.
Їхати треба автомобілем по трасі Івано-Франківськ - Верховина до смт. Ворохта. З з/д вокзалу Івано-Франківська щогодини відправляється автобус до Ворохти (проходять Верховинським - зручніше). З з/д вокзалу Івано-Франківська можна доїхати щоденним дизель-електропоїздом Чернівці-Рахів (відправлення о 19:10).
Відгуки про відпочинок в садибі "Урочище Багончик".
  • (Оксана, червень 2020). Відпочиваємо у цій затишній господі 10-й рік підряд. Зручний під'їзд,гарно розташовані будиночки, добре обладнана кухня,можливість готувати дітям їх улюблені страви . Гарне подвір'я, де зручно гратися малечі.Недалеко ріка і ліс.Це чудове місце і чудові люди ,які дбають про своїх гостей.
  • (Галина, червень 2020). Спокійне затишне місце. Зовсім поряд річка, ліс, гори. Окремі будинки з повним комплексом зручностей. Велика подяка за гостинність господарям - Олегу та Галині. Рекомендую, якщо цінуєте комфорт і душевність.
  • (Ірина, квітень 2020). Вражені розташуванням і гостинністю господаря! Якщо плануєте відпочити від міської метушні, то вам точно сюди. Урочище Багончик, розташоване майже на околиці Ворохти, подалі від цивілізації , але водночас поруч дороги, якою при необхідності можна дістатись до центру селища. Також неподалік річка Прут і звісно ж підвісний міст, який переведе на інший беріг, а далі можна помандрувати на найближчу гору і відпочити на її сонячному схилі. Чудові галявини поміж високих сосен, а це дивовижне хвойне повітря від якого паморочиться в голові . Самі помешкання зручні, компактні і затишні з усіма зручностями. У дворі є переносні гриль зони. Окрема кухня загального користування, також з усім необхідним начинням для приготування їжі. Окрема подяка господарю за гостинність і цікаві розмови вечорами. Рекомендую як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для романтичних пар. Сподіваюсь що зможемо сюди приїхати, ще не один раз!
  • (Олена, квітень 2020). Ми потрапили в атмосферу домашнього затишку, який чудово доповнюється красою місцевої природи і гірського ландшафту. В котеджі тепло, незважаючи на морозяні ранки, і затишно через класний деревний інтер’єр. Поряд простора кухня, на якій зручно готувати. Господарі гостинні і привітні. Сам Олег знає скільки всього про місця, в яких живе, що мимоволі хочеться піднятися на кожен схил і спуститися на кожен берег. Ми наважились взяти з собою собаку і не пошкодували. Це був справжній відрив для неї після багатоповерхівки і балкону. Навіть зараз уві сні немов продовжує бігти по лісі і балдіти. Покидали ці місця зі стійким відчуттям, що приїдемо сюди знову. А люди, які тут проживають, збережуть для нас цю красу і неповторність.
  • (Олег, серпень 2020). Олег, отличный хозяин. Мы приехали на машине, стоянка возле домика, где мы разместились. Олег выделил для нас дополнительную раскладную кровать для ребенка и мы хорошо отдохнули вчетвером. Все советы и пожелания хозяина насчёт восхождения на гору и достопримечательности в Ворохте были кстати и полезны. Всё понравилось. Рекомендую.
  • (Юлия, липень 2020). Шикарное место для отдыха. Понравится любителям природы и семейного уюта. Сразу за участком начинается лес, полный грибов и ягод. Река в 2 минутах ходьбы. Кристально чистый воздух, прекрасные виды вокруг. Супер хозяин! Знает все о здешних местах. Посоветует интересные маршруты, поделится контактами на все случаи жизни)) Нужен проводник в горах - пожалуйста! Хотите захватывающую поездку, рыбалку, местных развлечений или деликатессов? Не ворос! Гостеприимство хозяев заслуживает отдельного внимания) С первого дня мы чувствовали себя частью большой семьи) Могу описывать еще много и долго, но лучше просто приезжайте, чтобы увидеть и почувствовать все самим. Оно того стоит! 
  • (Светлана, жовтень 2019). Домики находятся на окраине села (в сторону Говерлы), в очень уютном месте на берегу реки. Во дворе есть место для парковки и зона отдыха. В домике чисто, уютно, есть все необходимое для отдыха. Хозяева очень приятные люди, чувство что приехал к родственникам в гости :) Спасибо Олег и Галина за гостеприимство! Здоровья вам и вашим детишкам! Обязательно вернемся:)
  • (Олександр, вересень 2017). Решительно рекомендую тем, кто стремится "нырнуть" в незабываемую природу Карпат с головой. Много красоты вокруг: горы, леса и горная река на расстоянии буквально пары шагов. На территории усадьбы уютно и чисто. Отдельное спасибо отзывчивым и чутким хозяевам за их гибкость и доброжелательность. Ценовая доступность станет окончательным аргументом в пользу этого замечательного места!
-------------------------------------------------------------------------------
Садиба "12 Місяців"
(риболовля, екскурсії, чан з сауною, гриби і ягоди, сходження на Говерлу)
Про 12 Місяців дивіться з 25:45 хвилини відео
На облаштованій території у лісовій зоні розташований триповерховий дерев'яний будинок на 8 номерів (20 місць), альтанки, мангали, гойдалка. На виїзді зі селища Ворохта, 4,3 км від центру селища, 100 м від автомобільної дороги Татарів–Верховина, 5,5 км до найближчого гірськолижного витягуПід'їзд - грунтова дорога. 
Садиба 12 Місяців біля лісу, річки, за чаном, сауною і риболовлею
На території є паркінг. Гості можуть скористуватись послугами сушки гірськолижного спорядження та трансферу.
На першому поверсі живуть господарі, на другому поверсі (окремий вхід знадвору) — хол, 4 двомісні номери; на третьому поверсі — хол та 4 дворівневі номери. Опалення: автономне водяне. Водопостачання: холодна та гаряча вода постійно.
Господарі Віктор і Марічка з сином Русланом
  • Дворівневий сімейний номер для 3 дорослих (2 номера) з опаленням і балконом налічує телевізор з супутниковими каналами, шафу і окрему ванну кімнату з душем. 1 односпальне ліжко, 1 широке двоспальне ліжко, Душ, Телевізор, Балкон, Туалетно-косметичні засоби, Туалет, Власна ванна кімната, Опалення, Супутникові канали, Дерев'яна або паркетна підлога, Шафа або гардероб, Рушники, Білизна.
  • Стандартний двомісний номер (2 номера) з опаленням налічує телевізор з супутниковими каналами, шафу і окрему ванну кімнату з душем. 1 широке двоспальне ліжко, Душ, Телевізор, Туалетно-косметичні засоби, Туалет, Власна ванна кімната, Опалення, Супутникові канали, Дерев'яна або паркетна підлога, Шафа або гардероб, Рушники, Білизна.
  • Дворівневий сімейний номер для 4 дорослих (3 номера) з опаленням і балконом налічує телевізор з супутниковими каналами, шафу і окрему ванну кімнату з душем. 1 двоспальне ліжко, 1 широке двоспальне ліжко, Душ, Телевізор, Балкон, Туалетно-косметичні засоби, Туалет, Власна ванна кімната, Опалення, Супутникові канали, Дерев'яна або паркетна підлога, Шафа або гардероб, Рушники, Білизна.

Харчування за домовленістю. За додаткову оплату можна самостійно готувати їжу на кухні (електрична плита). До найближчих кафе - 100 м, магазину - 500 м.
  • Сервіс, включений у вартість: паркінг, виклик таксі, супутникове телебачення, інтернет Wi-Fi, користування праскою, феном, зберігання багажу, користування мангалом, місце для сушіння лиж та речей, прибирання номерів, зміна постелі та рушників (2 на особу) - за потребою.
  • Сервіс за додаткову оплату: транспортні послуги (мікроавтобус на 8 місць), користування пральною машиною, дрова для мангалу, сауна та оздоровчий чан - за домовленістю.
  • Спорт, розваги: риболовля (2 власні ставки), походи в гори, збирання грибів та ягід, катання на конях, екстремальні поїздки на позашляховиках.
Ціни за номер за добу: 
двомісний - від 400 до 600 грн, дворівневий тримісний - від 550 - 800 грн, дворівневий чотиримісний - 650-950 грн.
Громадським транспортом можна доїхати потягом Львів–Рахів, Київ–Рахів або Івано-Франківськ–Рахів до селища Ворохта. Інший варіант - автобусом Івано-Франківськ–Верховина (через Ворохту) або Івано-Франківськ–Ворохта до селища Ворохта (відправлення щогодини). 
Автомобілем - трасою Львів–Рахів–Мукачево (H-09) до села Татарів. У Татарові повернути за вказівниками на Косів (траса Р-24 Татарів–Верховина), їхати до кінця селища Ворохта та повернути ліворуч за вказівником котеджу. Можна домовитись про зустріч з господарями.

Мій інстаграм https://www.instagram.com/tarasgladkyi/ 
Телеграм канал https://t.me/tarasova_svitlycia

☎️+380938394323 Viber
☎️+380673779813 WhatsApp, Telegram

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ворохтянська сотня: Садиба "Урочище Луг" Ворохта (на карпатській лісовій галявині, біля річки Прут, альтанки, мангал, гойдалка)

Високогірний курорт Ворохта і її цікаві місця (віадуки, храми, Говерла, полонини Кострича і Кукул), житло у Ворохті, чани, рафтинг, кінні прогулянки околицями і полонинами

Ворохтянська сотня: Готель "Юрая" Ворохта (басейн, джакузі, чан, сауна, сон на вуликах, альтанка з каміном, мангал, ресторан)